Δεν έχει τέλος η «ανηφόρα» που έχει πάρει η τιμή του κρέατος στην ελληνική αγορά, καθιστώντας το μοσχάρι όλο και πιο απρόσιτο για τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει αυξηθεί κατά 55% τα τελευταία δύο χρόνια, δημιουργώντας σοβαρές πιέσεις στο οικογενειακό πορτοφόλι.
«Το μοσχάρι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει πάρει αύξηση περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να σταματήσει αυτή η αύξηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή», τονίζει ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρεοπωλών.
Παράλληλα επισημαίνει ότι οι τιμές στα πουλερικά παραμένουν σχετικά σταθερές τους τελευταίους μήνες, αλλά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί σημαντικά.
Οι τιμές σήμερα
Μοσχάρι χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα: 15,98 – 16 ευρώ το κιλό
Κοτόπουλο ολόκληρο: 3,48 ευρώ το κιλό
Χοιρινό χωρίς κόκκαλο: 5,98 ευρώ το κιλό
Αρνί και κατσίκι ολόκληρο: 13,98 ευρώ το κιλό (με κεφάλι και συκωταριά, ανάλογα το κομμάτι)
