Στα χνάρια του… χρυσού η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας: Αυξήθηκε 55% σε δύο χρόνια - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025

Στα χνάρια του… χρυσού η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας: Αυξήθηκε 55% σε δύο χρόνια

 


 Δεν έχει τέλος η «ανηφόρα» που έχει πάρει η τιμή του κρέατος στην ελληνική αγορά, καθιστώντας το μοσχάρι όλο και πιο απρόσιτο για τους καταναλωτές.


Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει αυξηθεί κατά 55% τα τελευταία δύο χρόνια, δημιουργώντας σοβαρές πιέσεις στο οικογενειακό πορτοφόλι.


«Το μοσχάρι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει πάρει αύξηση περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να σταματήσει αυτή η αύξηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή», τονίζει ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρεοπωλών.


Παράλληλα επισημαίνει ότι οι τιμές στα πουλερικά παραμένουν σχετικά σταθερές τους τελευταίους μήνες, αλλά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί σημαντικά.


Οι τιμές σήμερα

Μοσχάρι χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα: 15,98 – 16 ευρώ το κιλό

Κοτόπουλο ολόκληρο: 3,48 ευρώ το κιλό

Χοιρινό χωρίς κόκκαλο: 5,98 ευρώ το κιλό

Αρνί και κατσίκι ολόκληρο: 13,98 ευρώ το κιλό (με κεφάλι και συκωταριά, ανάλογα το κομμάτι)

ΠΗΓΗ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages